About us
Jag heter Anna och är registrerad uppfödare av rasen Maine Coon, och medlem i den amerikanska organisationen, Cat Fanciers´Federation, CFF sedan 2017-07-17.
Jag startade som SVERAK/FIFe registrerad uppfödare 2002-07-02, men har med tiden förstått att vi inte strävar efter samma rasstandard. Det skiljer sig en del från CFF, som jag föredrar. Har efter flera år lekt med tanken att flytta över, och nu är det gjort.

Jag bor i Dalsjöfors, som ligger 1 mil utanför Borås. Där bor jag i ett hus med trädgård tillsammans med min man Jens (som har ett stort fiskeintresse), och alla katterna.
Vi har två vuxna barn Madeleine & Jennifer, som har flyttat hemifrån. Barnbarnen Filippa, Hampus, Lilly och Viktor. Jag har alltid haft ett stort kattintresse, till dessa nyfikna varelser som ingen är den andra lik.

Det som gjorde att jag föll för Maine Coon katten var storleken, den kan bli en riktig bjässe, den silkeslena pälsen, samt det härliga temperamentet. Katterna är familjemedlemmar, våra bästa vänner, och umgås med oss så mycket som möjligt. De sover i våra sängar och vistas i stort sett överallt. Det viktigaste för mig i min uppfödning är att föda upp friska, vackra katter med ett underbart temperament. Maine Coon katten är en relativt frisk ras, och för att det så ska förbli kommer mina avelskatter testas för HD och HCM (ultraljud och DNA), samt PK och SMA. Jag kommer att göra BAER test på vita katter innan de används i avel.
Jag jobbar också på att bredda avelsbasen och därmed minska risken för inavel. Våra katter säljer vi endast tilll dem som kan garantera att kissen kommer till ett kärleksfullt och ansvarstagande hem.
Hör gärna av er om ni tänker utöka familjen eller undrar över något annat.........
/Anna