Om oss / about us

Hej! Jag heter Anna och är registrerad uppfödare av rasen Maine Coon, och medlem i den amerikanska organisationen, Cat Fanciers´Federation, CFF sedan 2017-07-17. Jag startade som SVERAK/FIFe registrerad uppfödare 2002-07-02, men har med tiden förstått att vi inte strävar efter samma rasstandard. Det skiljer sig en del från CFF, som jag föredrar. Har efter flera år lekt med tanken att flytta över, och nu är det gjort.
Jag bor i Dalsjöfors, som ligger 1 mil utanför Borås. Där bor jag i ett hus med trädgård tillsammans med min man Jens (som har ett stort fiskeintresse), och alla katterna Vi har två vuxna barn Madeleine & Jennifer, som har flyttat hemifrån. Barnbarnen Filippa, Hampus och Lilly. Jag har alltid haft ett stort kattintresse, till dessa nyfikna varelser som ingen är den andra lik. Det som gjorde att jag föll för Maine Coon katten var storleken, den kan bli en riktig bjässe, den silkeslena pälsen, samt det härliga temperamentet. Katterna är familjemedlemmar, våra bästa vänner, och umgås med oss så mycket som möjligt. De sover i våra sängar och vistas i stort sett överallt. Det viktigaste för mig i min uppfödning är att föda upp friska, vackra katter med ett underbart temperament. 

Maine Coonen är en relativt frisk ras, och för att det så ska förbli  kommer mina avelskatter  testas för HD, HCM & MyBPC3-1 (DNA HCM 1) om inte katterna är N/N genom föräldrarna. Jag kommer att göra BAER test på vita katter innan de används i avel. Jag jobbar också på att bredda avelsbasen och därmed minska risken för inavel. Jag följer rasringen Maine Coon-kattens hälsoprogram för att få så bra avelskatter som möjligt. Kattungar till avel säljs endast till dem som följer Maine Coon-kattens hälsoprogram. 

Läs mer om hälsoprogrammet här

Våra katter säljer vi endast tilll dem som kan garantera att kissen kommer till ett kärleksfullt och ansvarstagande hem.

Hör gärna av er om ni tänker utöka familjen eller undrar över något annat.........

 

My name is Anna and I am a member of Cat Fanciers´Federation. Honeysuckle's is a small cattery located in Dalsjöfors, Västra Götaland, Sweden. I live in a house with my husband Jens (who loves to fishing), and our cats. We have two adult children Madde & Jennifer, and they have moving out to their own home. Our grandchildren Filippa, Hampus and Lilly. The cats lives in the whole house like familymembers, and sometimes they are outside in the catyard, for some fresh air. They just love to be there.  My maingoal is to breed halthy cats with good types and temperament. I try to use different lines to broaden the genepool, and avoid inbreeding. All of my breedingcats are or will be tested for HD, HCM & HCM DNA.

/Anna

 

 

Jag med en älskad katt som hette Sissi, året är 1970 och jag är 5 år

 

Jag och CH/PR S*Skjutshagen's Bruma

 

Vårat hus

 

I dammen simmar karpar och guldfiskar..............

 

 

 

 © Honeysuckle's